22.10.10

rokok

rokok naik harga lagi. makin lama makin mahal. perokok-perokok dah pening kepala. mana nak beli rokok breakfast,rokok lunch apetah lagi rokok dinner. tu belum kira si perokok masih di bangku sekolah. mana nak cari duit beli rokok. takkan tiap-tiap hari nak ragut. mana nak curi-curi rokok abah lagi. nie belum kira lagi budak IPTA/S macam gua nie yang bergantung hidup pada ptptn. mana nak cekau duit buat assignment,print psm,beli kertas kajang lagi. takkan nak gulung A4 paper dengan daun kering lak. pastu mulut terbakar. kalau pak sedara, pakcik belah mak tiri angkat ada kilang memproses tembakau takpe gak. boleh paw sekati dua tembakau bawak balik rumah jual kat kawan-kawan. kalau harga rokok dah naik, mesti la harga tembakau naik sekali. dengan kata lain, pengusaha tembakau senyum gembira la dengan keputusan kerajaan menaikkan harga rokok kat pasaran. ni kalau gua terlibat dengan industri tembakau cantik jugak. untung-untung boleh angkat Toyota Velfire ke. paling koman pun Hummer H2 sebijik. tapi apa cita pulak kalau tahun depan naik lagi harga rokok. alamatnya terpaksa la belajar-belajar hisap rokok daun pulak. ye dak?.


kah kah kah!
gua tak merokok
kah kah kah!
padan muka pada yang merokok
kah kah kah!

3 comments:

dayangredzuan said...

taknak merokok oi oi..
haha

azwan said...

katakan padan muka pada perokok..kahkahkah

zuzairi said...

padan muka pada rokok....mahal sgt kakakaka...