21.8.10

raya datang lagi

raya kali nie gua rasa nak buat baju melayu teluk belanga kaler oren.amacam?.memang dari jauh dah nampak gua kan.lagi pun sejak sejak ni gua suka sangat dengan kaler kaler terang ni.menarik orang orang tua kata.

berbalik pada baju melayu gua tu ataupun lebih dikenali dengan baju raya,gua nak buat kocek sampai 4.2 kat atas,2 kat bawah.lepas tu kocek seluar pun nak ada depan belakang.yela nanti duit raya nak selit mana kalau kocek baju dah penuh kan.selit kat pinggang memang tak indie langsung.lepas tu kalau boleh kocek tu taknak sama dengan kaler baju.baju oren,kocek mesti kaler kuning atau merah.baru in.lepas tu seluar pula gua nak buat style track bottom.ikut jejak langkah brader brader 60-an.tang kat pinggang gua taknak guna getah.tu masa budak budak boleh la.gua nak buat macam seluar slack.boleh masuk tali pinggang.baru la bergaya.sampin lak gua nak tempah yang sulam nama gua.tak banyak la.tulis "wan" pun gua layan.tapi yang penting guna benang emas.pasal selipar pula,ah takyah mahal mahal.pakai je selipar getah.pakai mahal mahal pergi masjid pastu kena cilok saja je.menangis balik kaki ayam.terus tak feel nak raya.baju gua tu kalau boleh gua nak ngam ngam je dengan badan.kalau ikutkan badan gua nie,saiz m dah memadai.

tapi masalahnya sekarang,dah berapa kali raya gua tak buat baju raya.

6 comments:

Fifah [FleurVinca] said...

ok la tu.. taun ni adik ke dgn akak ke pn xda baju raya tau abg ke... sob3

azwan said...

ololo..cian dia..baju masa cousin kawen tu kan cantik lg..kaler pun tak luntur..boleh je tu recycle..

iced_mocha^^ said...

nk tumpang gelak bule?.. hahahaha... adik, jum bwt bju raye kaler oren??.. hehehe..

azwan said...

akak ke,adik ke,ah ngada2 je nak tiru kaler baju abg ke..maroon arab cantik lg apa kalernya..haha

Fifah [FleurVinca] said...

ah abg ke ni... bila masa pulak adik ke kata adik ke nk baju raya color oren... tiru2 ni x indie la abg ke...hahaha

akak ke [eh bkn akak ke] sis! baju raya adik mu ni mana sis... majok aaa mcm neww....

azwan said...

eh..mmg tak indie la adik ke tiru2 org..test,exam takpe..
ah..luahan hati pulak adik ke kat sis ke kat sini..